KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Superslasni umak od šampinjona - jednostavno i nevjerojatno ukusno jelo

| Autor: Glas Istre
(Snimila Tea Tidić)

(Snimila Tea Tidić)


Ako vam je kućni budžet prilično "kratak" a ne želite odustati od finog ručka - danas vam donosimo idealan recept za takve prilike. Svestran umak koji je odlično sljubljuje s nebrojenim kombinacijama - a kad ga jednom napravite, sigurni smo da će ući u vašu best of kolekciju recepata.

 

Sastojci:

  • 250 g šampinjona
  • 1 kapula
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • papar
  • sol
  • malo maslinovog ulja
  • pršemula

 

Priprema:

Kapulu nasjeckajte na sitno i izdinstajte na malo maslinovog ulja.

Čim luk dobije zlatnu boju, dodajte narezane šampinjone, smanjite vatru i miješajte dok šampinjoni ne puste svoj sok.

Dodajte sitno nasjeckani češnjak, pa sve skupa dinstajte 15-ak minuta, ako je potrebno, povremeno podlijte s malo vode.

Kad šampinjoni izgledaju kao da su spremni za jelo, dodajte vrhnje za kuhanje, te začinite solju i paprom po želji.

Čim vrhnje prokuha, sklonite umak sa vatre i pospite sitno sjeckanom pršemulom.

Ovaj umak je izuzetno svestran - možete ga poslužiti primjerice uz pileća prsa na žaru, meso sa roštilja ili pak uz paštu ili rižu - što god nađete pri ruci.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter