(Snimila Tea Tidić)
Ako vam je kućni budžet prilično "kratak" a ne želite odustati od finog ručka - danas vam donosimo idealan recept za takve prilike. Svestran umak koji je odlično sljubljuje s nebrojenim kombinacijama - a kad ga jednom napravite, sigurni smo da će ući u vašu best of kolekciju recepata.
Sastojci:
Priprema:
Kapulu nasjeckajte na sitno i izdinstajte na malo maslinovog ulja.
Čim luk dobije zlatnu boju, dodajte narezane šampinjone, smanjite vatru i miješajte dok šampinjoni ne puste svoj sok.
Dodajte sitno nasjeckani češnjak, pa sve skupa dinstajte 15-ak minuta, ako je potrebno, povremeno podlijte s malo vode.
Kad šampinjoni izgledaju kao da su spremni za jelo, dodajte vrhnje za kuhanje, te začinite solju i paprom po želji.
Čim vrhnje prokuha, sklonite umak sa vatre i pospite sitno sjeckanom pršemulom.
Ovaj umak je izuzetno svestran - možete ga poslužiti primjerice uz pileća prsa na žaru, meso sa roštilja ili pak uz paštu ili rižu - što god nađete pri ruci.
Dobar tek!