KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Špageti s umakom Milanese

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Jednostavan ručak koji možete vrlo brzo pripremiti. 

Sastojci za 4 osobe

  • 500 gr. špageta (ili neke druge tjestenine)
  • malo maslinovog ulja
  • nekoliko režnja češnjaka
  • malo sjeckane slaninice
  • 500 ml. pasirane rajčice
  • 2 zrele rajčice
  • koliko treba soli, papra, vegete i origana
  • 1 žličica šećera
  • po želji kockice sira (gaude isl.)
  • dosta ribanog parmezana
  • 2 žlice krušnih mrvica

- Priprema

Prvo potopite rajčice u vrelu vodu nekoliko minuta, dok isjeckate češnjak i slaninicu. Zatim rajčice polijte hladnom vodom i ogulite ih.

Na maslinovom ulju popržite slaninu, dodajte češnjak i odmah sklonite s vatre da luk ne izgori, da biste dodali rajčice isjeckane na kockice. Vratite na vatru i malo dinstajte, zatim dodajte pasiranu rajčicu, šećer i ostale začine. Promiješajte, poklopite i smanjite na najnižu temperaturu, da lagano krčka.

Za to vrijeme u velikom loncu zakuhajte vodu s malo ulja. Vodu posolite tek kada dobro ključa, te dodajte špagete i skuhajte ih “al dente” ( 7-8 min. ).

Procjedite ih a u istome loncu (na isključenoj, ali još toploj ploči) zagrijte na malo maslinovog ulja mrvice sa kockicama sira, pa špagete (koje niste isprali hladnom vodom) vratite u lonac i promješajte.

Prebacite u tople tanjure, prelijte umakom i pospite parmezanom

Naravno, možete koristiti i neku drugu tjesteninu, kao penne rigatte (na slici) ili slično.

Izvor : Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter