KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA. Sa samo nekoliko sastojaka i petnaestak minuta za štednjakom, na stolu ćete imati tradicionalni talijanski specijalitet - ŠPAGETE AGLIO E OLIO

| Autor: Glas Istre
Špageti aglio e olio

Špageti aglio e olio


Aglio e olio tradicionalno je talijansko jelo na bazi tjestenine čije ime doslovce označava njegove glavne sastojke – češnjak i maslinovo ulje. Okus mu pak produbljuje i zaokružuje čili papričica čije sjemenke možete izvaditi prije stavljanja u jelo ako niste ljubitelji ekstraljute hrane.

SASTOJCI:

400 g sušenih špageta

200 ml maslinova ulja

4 češnja češnjaka

1 čili papričica

sol i papar

svježi peršin za ukrašavanje

PRIPREMA:

Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju al dente u vrućoj posoljenoj vodi.

Za to vrijeme zagrijte ulje na štednjaku na laganoj temperaturi te dodajte nasjeckani češnjak i čili papričicu. Ako nemate čili papričicu pri ruci, poslužiti se možete i s malo čilija u prahu.

Termički obrađujte začine sve dok češnjak ne dobije zlatnožutu boju. Ako vam zagori, jelo neće imati dobar okus, pa je važno da sve zajedno pirjajte na vrlo laganoj temperaturi.

Kad je tjestenina gotova, kuhinjskim hvataljkama prebacite je u aromatizirano ulje. Sve dobro promiješajte i posolite te popaprite po želji.

Na kraju dodajte malo svježe nasjeckanog peršina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter