KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Rimska salata s rajčicama i slaninom

| Autor: Glas Istre
(Foto: meganvskitchen Instagram)

(Foto: meganvskitchen Instagram)


S ljetnim vrućinama nemamo baš volje grijati se dodatno pored štednjaka, a i više nam paše laganija hrana. Donosimo osvježavajući recept za pravi ljetni ručak.

Sastojci:

  • 4 kriške slanine
  • 1 glavica rimske zelene salate, izrezane na trakice (6 šalica)
  • 1 šalica prepolovljenih cherry rajčica
  • 4 komada nasjeckanog mladog luka
  • 4 do 6 žlica gotovog Cezar preljeva za salate (ako ćete sami raditi preljev - recept donosimo u nastavku)

Sastojci za Cezar preljev:

  • 4 dcl majoneze
  • 1 žlica senfa
  • 20 kom kapara
  • 5 fileta slanih srdela
  • papar
  • 3 žlice ribanog parmezana
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Slaninu popržite u tavi šest do osam minuta.

Ako sami radite Cezar preljev - izmiješajte sve sastojke štapnim mikserom dok ne postane kremast.

Izmiješajte sve u velikoj zdjeli - i spremno je za serviranje.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter