Ilustracija (Pixabay)
Ako želite nešto fino i kremasto za ručak, onda je ovaj recept savršena alternativa za vas.
Karfiol iliti cvjetaču morate kratko skuhati, da bi skratili vrijeme pečenja u pećnici.
Sastojci:
Priprema:
U velikom loncu s kipućom posoljenom vodom blanširajte karfiol 5 minuta pa ocijedite.
Za umak od sira, u velikoj tavi rastopite maslac, dodajte češnjak i kratko prodinstajte, pa dodajte brašno i miješajte dok ne porumeni. Dodajte mlijeko i lagano kuhajte, a zatim dodajte krem sir i miješajte dok se ne sjedini. Maknite s vatre i miješajte dok se sir dok se ne otopi, a zatim začinite solju i paprom i ponovno promiješajte.
U posudu dodajte ocijeđeni karfiol. Prelijte umakom od sira i miješajte dok se ne sjedini. Umiješajte po jednu žlicu kuhane usitnjene slanine i nasjeckane kapule dok se ne sjedine, a zatim prelijte preostalim sirom, slaninom i kapulom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta, dok karfiol ne omekša i sir se ne rastopi.
Dobar tek!