KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Punjeni karfiol iliti cvjetača - brzinski superukusan ručak

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako želite nešto fino i kremasto za ručak, onda je ovaj recept savršena alternativa za vas.

Karfiol iliti cvjetaču morate kratko skuhati, da bi skratili vrijeme pečenja u pećnici.

Sastojci:

  • 2 male glavice karfiola (cvjetače)
  • 2 žlice maslaca
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žlice brašna
  • mlijeko
  • kremasti sir
  • sol
  • papar
  • 6 kriški kuhane slanine
  • 1 kapula

Priprema:

U velikom loncu s kipućom posoljenom vodom blanširajte karfiol 5 minuta pa ocijedite.

Za umak od sira, u velikoj tavi rastopite maslac, dodajte češnjak i kratko prodinstajte, pa dodajte brašno i miješajte dok ne porumeni. Dodajte mlijeko i lagano kuhajte, a zatim dodajte krem sir i miješajte dok se ne sjedini. Maknite s vatre i miješajte dok se sir dok se ne otopi, a zatim začinite solju i paprom i ponovno promiješajte.

U posudu dodajte ocijeđeni karfiol. Prelijte umakom od sira i miješajte dok se ne sjedini. Umiješajte po jednu žlicu kuhane usitnjene slanine i nasjeckane kapule dok se ne sjedine, a zatim prelijte preostalim sirom, slaninom i kapulom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta, dok karfiol ne omekša i sir se ne rastopi.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter