Ilustracija (foto Pixabay)
Omiljeno ljetno jelo koje brzo možete skuhati.
Sastojci:
Očistiti luk i narezati ga na sitno. Paprike očistiti od sjemenki i narezati na veće kockice. Rajčicu, također, narezati na kockice. Na maslinovo ulje ubaciti chilli papričicu i aromatizirati ulje jedno 3-4 minute pa potom dodati luk i pirjati ga dok ne postane staklast.
Na luk dodati paprike i nastaviti pirjanjem. Nakon 10 minuta izvaditi chilli papričicu (ili ostaviti do kraja ako volite ljuto) pa dodati rajčice, prostisnuti češnjak, posoliti i popapriti te poklopiti i ostaviti da se jelo kuha na laganoj vatri 20-25 minuta. Sataraš je gotov kad velik dio tekućine ispari.
Pred sam kraj kuhanja dodati začine po želji; svježi kopar, sitno sjeckani peršin ili listiće majčine dušice. Poslužiti uz kuhanu rižu, pire krumpir ili uz tostirani kruh.
Također, pri samom kraju kuhanja, u sataraš možete umiješati 3-4 (ili više) umućena jaja i poslužiti uz zdjelu zelene salate. Ako ovoj kombinaciji povrća dodate tikvice i patlidžane dobit ćete ukusno provansalsko jelo poznato pod nazivom ratatouille.
(Izvor: gastro.24sata.hr)