KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pravi domaći sataraš

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Omiljeno ljetno jelo koje brzo možete skuhati.

Sastojci:

  • 2 srednje velike glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 paprike (babure, paradajzerice ili koje najčešće koristite)
  • 6-7 zrelih, sočnih rajčica
  • 1 mala chilli papričica (peperoncino)
  • maslinovo ulje
  • sol,
  • papar po želji svježi kopar,
  • sitno sjeckani peršin ili majčina dušica

Očistiti luk i narezati ga na sitno. Paprike očistiti od sjemenki i narezati na veće kockice. Rajčicu, također, narezati na kockice. Na maslinovo ulje ubaciti chilli papričicu i aromatizirati ulje jedno 3-4 minute pa potom dodati luk i pirjati ga dok ne postane staklast.

Na luk dodati paprike i nastaviti pirjanjem. Nakon 10 minuta izvaditi chilli papričicu (ili ostaviti do kraja ako volite ljuto) pa dodati rajčice, prostisnuti češnjak, posoliti i popapriti te poklopiti i ostaviti da se jelo kuha na laganoj vatri 20-25 minuta. Sataraš je gotov kad velik dio tekućine ispari.

Pred sam kraj kuhanja dodati začine po želji; svježi kopar, sitno sjeckani peršin ili listiće majčine dušice. Poslužiti uz kuhanu rižu, pire krumpir ili uz tostirani kruh.

Također, pri samom kraju kuhanja, u sataraš možete umiješati 3-4 (ili više) umućena jaja i poslužiti uz zdjelu zelene salate. Ako ovoj kombinaciji povrća dodate tikvice i patlidžane dobit ćete ukusno provansalsko jelo poznato pod nazivom ratatouille.

(Izvor: gastro.24sata.hr)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter