KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pileća jetrica na venecijanski - ukusno jelo pripremljeno od jeftinih sastojaka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Jetrica je izuzetno nutritivna, te se može pripremati na bezbroj načina, no "na venecijanski" je pravi kulinarski klasik - koji je vrlo jednostavno za pripremiti, a uz to neće to biti preveliko opterećenje za vaš kućni budžet. Za danas vam donosimo varijantu s pilećom jetricom i iznutricama koji su cjenovno vrlo pristupačni, a možete koristiti i bilo koju drugu jetricu po izboru.

Sastojci za 4 osobe:

  • 50 dkg jetrica
  • 5 srednjih kapula
  • 5 češnja češnjaka
  • 2 dcl bijelog vina
  • 3 dcl temeljca
  • šaka sitno rezanog peršina
  • sol
  • papar
  • aceto balsamico

Priprema:

U dubljoj tavi na srednjoj vatri otopite kocku maslaca i dodajte malo biljnog ulja, pa kad se maslac otopite, ubacite jetricu narezanu na trakice ili komade veličine zalogaja.

Kratko prodinstajte dok jetrica ne promijeni boju, pa dodajte sitno nasjeckanu kapulu i češnjak i distajte dok kapula ne postane staklasta.

Dodajte 2 dcl bijelog vina, promiješajte, pa pustite da se krčka dok vino ne ispari uz povremeno miješanje.

Kad vino ispari, začinite solju i paprom, pa ulijte temeljac, i uz povremeno miješanje pustite da se krčka dok većina temeljca ne ispari.

Pred kraj dodajte 2 žlice aceto balsamico i šaku sitno sjeckanog peršina, dobro promiješajte i pustite da se kuha još minutu - dvije.

Servirajte uz pire krumpir.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter