Ilustracija (Pixabay)
Jetrica je izuzetno nutritivna, te se može pripremati na bezbroj načina, no "na venecijanski" je pravi kulinarski klasik - koji je vrlo jednostavno za pripremiti, a uz to neće to biti preveliko opterećenje za vaš kućni budžet. Za danas vam donosimo varijantu s pilećom jetricom i iznutricama koji su cjenovno vrlo pristupačni, a možete koristiti i bilo koju drugu jetricu po izboru.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
U dubljoj tavi na srednjoj vatri otopite kocku maslaca i dodajte malo biljnog ulja, pa kad se maslac otopite, ubacite jetricu narezanu na trakice ili komade veličine zalogaja.
Kratko prodinstajte dok jetrica ne promijeni boju, pa dodajte sitno nasjeckanu kapulu i češnjak i distajte dok kapula ne postane staklasta.
Dodajte 2 dcl bijelog vina, promiješajte, pa pustite da se krčka dok vino ne ispari uz povremeno miješanje.
Kad vino ispari, začinite solju i paprom, pa ulijte temeljac, i uz povremeno miješanje pustite da se krčka dok većina temeljca ne ispari.
Pred kraj dodajte 2 žlice aceto balsamico i šaku sitno sjeckanog peršina, dobro promiješajte i pustite da se kuha još minutu - dvije.
Servirajte uz pire krumpir.
Dobar tek!