(Foto: Pixabay)
Tipično španjolsko jelo, paella, dobilo je naziv po posudi u kojoj se kuha. Receptura je okvirna, tako da odabir morskih plodova možete prilagoditi svom ukusu (i budžetu).
Za 4 osobe.
Priprema:
Puretinu narežite, a pedoće dobro operite i očistite.
Narežite papriku, celerove stabljike, luk i češnjak, a mahune narezane na manje komade prokuhajte s graškom.
Puretinu ispecite u dubljoj tavi pa izvadite na tanjur, pa u istoj tavi popecite luk, češnjak, papriku, celer i narezane oguljene rajčice. Podlijte s malo vode i prokuhajte na laganoj vatri, pa kad se počne stvarati umak, dodajte puretinu, pedoće, kozice, škampe, plodove mora, narezane artičoke. Zalijte vinom, pa dodajte sol, papar i prstohvat šafrana.
Kuhajte bez miješanja oko 15 minuta u poklopljenoj posudi na laganoj vatri. Nakon toga umiješajte kuhanu rižu i nasjeckani peršin te još kratko prokuhajte.
Poslužite na tanjure i pospite ribanim parmezanom.
Dobar tek!