KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Orada je jedna od najcjenjenijih bijelih riba - evo kako je pripremiti na nešto drukčiji način

| Autor: Glas Istre
Orade (Snimio Milivoj Mijošek)

Orade (Snimio Milivoj Mijošek)


Uobičajeno je ribu pripremati na gradelama ili u rerni, a danas vam donosimo nešto drukčiji način priprem jedne od najcjenjenijih bijelih riba - orade.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 orade
  • 1 kg krumpira
  • 2 dcl bijelog vina
  • stručak pršemule
  • 5 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • smrvljeni ružmarin
  • list lovora
  • sol
  • papar
  • limunov sok

 

Priprema:

Orade očistite i osušite, te uzdužno zarežite i posolite i popaprite.

Krumpir ogulite i narežite na ploške i ubacite u posudu, malo posolite i pouljite pa izmiješajte.

U teflonski pleh (ili koji ima neprijanjajuću podlogu) složite krumpir i ribu i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C.

Prekrijte samo ribu (krumpir ne treba) aluminijskom folijom, i pecite oko 40 minuta, uz povremeno premazivanje maslinovim uljem.

U posudi pomiješajte vino, malo vode, maslinovo ulje, nasjeckanu pršemulu, ružmarin, limunov soka, malo soli i papra i Vegete, pa nakon što su se riba i krumpir pekli 40-ak minuta, skinite foliju s ribe i sve zalijte ovom mješavinom i pecite još 10-15 minuta.

Ukoliko želite prilog, preporučamo da poslužite blitvu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter