KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Minestrone - gusta juha od povrća i tjestenine poznata još iz doba Rimljana

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Talijanska gusta juha od povrća i tjestenine poznatija je kao minestrone, a ovdje prenosimo recept s portala Miss Gastro.

Ova juha poznata je još iz doba starih Rimljana a skoro svaka talijanska regija ima svoju verziju ovog recepta i svoje tajne sastojke. Minestrone juha ili u prijevodu s talijanskog jezika "velika juha", bila je popularno jelo još u doba starih Rimljana u 2. stoljeću prije Krista. 

Originalno se pravi i grahom i ostalim mahunarkama, ali baza joj je povrće.

Sastojci:

  • 3 mrkve
  • 25 g maslaca
  • peršin
  • 1 poriluk (bijeli dio)
  • 2 krumpira
  • 3 kriške slanine
  • 1/2 l soka od rajčice
  • 1 crveni luk
  • voda
  • režanj češnjak
  • tikvica
  • 1/2 korijena celera
  • 400 g rajčice
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 230 g graha
  • 1/2 šalice graška
  • 1 vezica peršina
  • 50 g mahuna
  • šaka tjestenine
  • sol
  • papar
  • parmezan
  • maslinovo ulje

Priprema:

Poriluk, mrkvu, peršin, krumpir i celer narežite na manje kockice i popržite na 2 žličice maslinova ulja.

Dodajte grašak i grah, podlijte s vodom i sokom od rajčice te kuhajte 15 minuta.

Posolite i popaprite.

U juhu dodajte tikvicu narezanu na polumjesece i tjesteninu.

Kuhajte još 10 minuta.

Ako je potrebno dodatno začinite sa soli i paprom.

Juhu posipajte grubo nasjeckanim svježim peršinom i poslužite toplo uz pamezan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter