Ilustracija
Sastojci:
1 kg tikvica
3 ili 4 vezice mladog luka
1 korijen mrkve
150 gr kuhane integralne riže
2 jaja
200 ml kiselog vrhnja
2 žlice peršina
2 češnja češnjaka
100 gr ribanog sira
Priprema:
Tikvice oprati, oguliti i nasjeckati na kolutove ili listove, posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste vodu, oprati ih pod mlazom hladne vode. Rižu skuhati i ocijediti od vode. Vatrostalnu posudu podmazati sa vrlo malo ulja, staviti red tikvica, preko tikvica pola povrća, preko povrća nasjeckan peršin i ribani sir, opet tikvice pa ostatak povrća, peršina i ribanog sira. Na kraju završiti sa tikvicama, predlaže Lolamagazin
Peći u rerni oko 20 minuta na 180. Pred kraj pečenja, umutiti jaja, dodati kiselo vrhnje i malo peršina i time preliti musaku te vratiti u rernu još 5 minuta da se zapeče.