KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Lagani ručak kojeg svi vole - MUSAKA OD TIKVICA

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

1 kg tikvica

3 ili 4 vezice mladog luka

1 korijen mrkve

150 gr kuhane integralne riže

2 jaja

200 ml kiselog vrhnja

2 žlice peršina

2 češnja češnjaka

100 gr ribanog sira

Priprema:

Tikvice oprati, oguliti i nasjeckati na kolutove ili listove, posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste vodu, oprati ih pod mlazom hladne vode. Rižu skuhati i ocijediti od vode. Vatrostalnu posudu podmazati sa vrlo malo ulja, staviti red tikvica, preko tikvica pola povrća, preko povrća nasjeckan peršin i ribani sir, opet tikvice pa ostatak povrća, peršina i ribanog sira. Na kraju završiti sa tikvicama, predlaže Lolamagazin

Peći u rerni oko 20 minuta na 180. Pred kraj pečenja, umutiti jaja, dodati kiselo vrhnje i malo peršina i time preliti musaku te vratiti u rernu još 5 minuta da se zapeče.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter