KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Krem juha od bundeve

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Jednostavan recept za ukusnu i zasitnu juhu koja je gotova za 30 minuta. 

Sastojci za 4 osobe:

  • oko 500 grama bundeve
  • 1 veći krumpir
  • oko 5 dl vode
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica Vegete
  • sol
  • papar

Priprema:

Operite, ogulite i očistite bundevu i krumpir te oboje narežite na kocke. Nasjeckajte luk i ogulite češnjak. Sve stavite kuhati u malo hladne, posoljene vode (toliko da pokrije povrće).

Kada je povrće mekano, propasirajte ga ili usitnite električnom sjeckalicom, dodajte ostatak vode, vrhnje za kuhanje, Vegetu, soli i papra po želji i još jednom kratko prokuhajte.

(Izvor: Coolinarika.com)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter