KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kalamari u škartocu - jednostavan recept koji će oduševiti i najveće sladokusce

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Ako želite pojesti nešto lagano a nikako ne želite odustati od gurmanskih užitaka, kalamari u škartocu su pravo jelo za vas

Mogu se servirati za laganu večeru ili pak kao jedno od slijedova ako radite bogatiji ručak.

Sastojci za 4 osobe:

  • 800 g kalamara (lignji)
  • 15-ak cherry rajčica
  • 3 češna češnjaka
  • ½ limuna
  • timijan
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

U zdjelici napravite punjenje za lignje - pomiješajte zgnječeni češnjak, malo timijana, sok pola limuna i maslinovo ulje, te napola prerezane cherry rajčice.

Očistite lignje - odvojite krakove, skinite im kožu i dobro ih operite iznutra i izvana.

Pripremite četiri komada aluminijske folije (ili papira za pečenje), koje ste premazali maslinovim uljem (svaki od tih komada folije jest porcija za jednu osobu)

Prerežite lignje po dužini i slažite ih na aluminijsku foliju (ili papir za pečenje), te ih posolite i popaprite.

Na sredinu tako pripremljene lignje, stavite punjenje, zamotajte i zatvorite "škartoc" od aluminijske folije ili papira za pečenje.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dvadesetak minuta.

Servirajte ih u škartocu.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter