Ilustracija (Arhiva)
Ako želite pojesti nešto lagano a nikako ne želite odustati od gurmanskih užitaka, kalamari u škartocu su pravo jelo za vas
Mogu se servirati za laganu večeru ili pak kao jedno od slijedova ako radite bogatiji ručak.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
U zdjelici napravite punjenje za lignje - pomiješajte zgnječeni češnjak, malo timijana, sok pola limuna i maslinovo ulje, te napola prerezane cherry rajčice.
Očistite lignje - odvojite krakove, skinite im kožu i dobro ih operite iznutra i izvana.
Pripremite četiri komada aluminijske folije (ili papira za pečenje), koje ste premazali maslinovim uljem (svaki od tih komada folije jest porcija za jednu osobu)
Prerežite lignje po dužini i slažite ih na aluminijsku foliju (ili papir za pečenje), te ih posolite i popaprite.
Na sredinu tako pripremljene lignje, stavite punjenje, zamotajte i zatvorite "škartoc" od aluminijske folije ili papira za pečenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dvadesetak minuta.
Servirajte ih u škartocu.
Dobar tek!