KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kako se pripremaju najbolji špageti

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Jednostavni recepti često donose najbolje rezultate. Predlažemo uobičajenu paštu, mnogima omiljenu uz sastojke koje obično uvijek imamo kod kuće. Umak će biti gotov dok zavrije voda i skuhaju se špageti.

Sastojci:

  • Trećina šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Trećina šalice tanko narezanog češnjaka
  • Limenka pelata od 250 grama
  • Sol,
  • Ljute papričice
  • Kilogram špageta
  • Trećina šalice nasjeckanog svježeg peršina
  • Pola šalice naribanog Grana Padano

Priprema:

Za tjesteninu pristavite veliki lonac posoljene vode da zakuha. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Kad se ulje zagrije, dodajte češnjak i dinstajte samo jednu minutu dok ne počne dobivati boju.

Dodajte rajčice iz konzerve izgnječene rukom. Začinite solju i s malo ljutih papričica.

Kuhajte dok se sve malo ne zgusne i dobije okus, oko 15 minuta.

Kad je umak gotovo spreman, u kipuću vodu dodajte špagete i kuhajte dok ne bude al dente. Špagete izvadite i dodati u umak.

Pospite peršinom i pokapajte maslinovim uljem. Dobro promiješajte i dodajte malo vode za tjesteninu ako vam se čini da je suha.

Maknite tavu s vatre, pospite naribanim sirom. Odmah poslužite, dodajući još sira na tanjur.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter