Ilustracija (Pexels)
Jednostavni recepti često donose najbolje rezultate. Predlažemo uobičajenu paštu, mnogima omiljenu uz sastojke koje obično uvijek imamo kod kuće. Umak će biti gotov dok zavrije voda i skuhaju se špageti.
Sastojci:
Priprema:
Za tjesteninu pristavite veliki lonac posoljene vode da zakuha. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Kad se ulje zagrije, dodajte češnjak i dinstajte samo jednu minutu dok ne počne dobivati boju.
Dodajte rajčice iz konzerve izgnječene rukom. Začinite solju i s malo ljutih papričica.
Kuhajte dok se sve malo ne zgusne i dobije okus, oko 15 minuta.
Kad je umak gotovo spreman, u kipuću vodu dodajte špagete i kuhajte dok ne bude al dente. Špagete izvadite i dodati u umak.
Pospite peršinom i pokapajte maslinovim uljem. Dobro promiješajte i dodajte malo vode za tjesteninu ako vam se čini da je suha.
Maknite tavu s vatre, pospite naribanim sirom. Odmah poslužite, dodajući još sira na tanjur.