(Ilustracija)
SASTOJCI:
500 g svježeg ili smrznutog graška
1 glavica luka
mrkva
1 žličica mljevene paprike
500 ml juhe od povrtne kocke ili temeljca
peršin
2 jaja
oštro brašno
maslinovo ulje
sol
papar
PRIPREMA:
U tavu, na vruće maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo ga dok ne omekša.
Zatim dodamo mrkvu narezanu na kockice, mljevenu crvenu papriku, te pirjamo podlijevajući povrtnim temeljcem dok mrkva malo ne omekša.
Potom dodamo grašak, popaprimo, ulijemo toliko povrtnog temeljca da prekrije sastojke i ostavimo da zavrije.
Za to vrijeme u zdjelici umutimo jaja, dodamo brašno, prstohvat soli i dobro promiješamo.
Kada varivo zavrije, s dvije žličice oblikujemo noklice, stavljamo ih u varivo i sve zajedno kuhamo po prilici pet minute.
Na kraju kuhanja varivo posipamo svježe sjeckanim peršinom i poslužimo.