(Tea TIDIĆ)
Za pripremu ovog jednostavnog recepta trebat će vam oko sat i pol vremena - a ako vam je zgodnije, možete pitu sa špinatom i sirom spremiti i dan ranije, jer je jako fina i kad je hladna.
Sastojci:
Priprema:
Špinat kratko prokuhajte u kipućoj vodi, ocijedite i kad se ohladi narežite na trakice.
Tako narezani špinat ubacite u dublju posudu
U posebnoj posudi pomiješajte svježi sir, smrvljeni sir grabancijaš i 4 jaja, te posolite, i kad dobijete kompaktnu smjesu, sve to dobro promiješajte sa špinatom.
Nauljite dno pleha za pečenje i na njega stavite dvije kore za savijače, pa na to stavite pripremljeni nadjev - stavite tanki sloj, pa na to opet dvije kore, pa nadjev…
Zadnji red kora premažite kiselim vrhnjem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
Dobar tek!