KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavna pita sa špinatom i sirom

| Autor: Glas Istre
(Tea TIDIĆ)

(Tea TIDIĆ)


Za pripremu ovog jednostavnog recepta trebat će vam oko sat i pol vremena - a ako vam je zgodnije, možete pitu sa špinatom i sirom spremiti i dan ranije, jer je jako fina i kad je hladna.

Sastojci:

  • 500 g špinata
  • 500 g svježeg sira
  • 250 g sira grabancijaša ili feta sira
  • 4 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • kore za savijače
  • ulje
  • sol

Priprema:

Špinat kratko prokuhajte u kipućoj vodi, ocijedite i kad se ohladi narežite na trakice.

Tako narezani špinat ubacite u dublju posudu

U posebnoj posudi pomiješajte svježi sir, smrvljeni sir grabancijaš i 4 jaja, te posolite, i kad dobijete kompaktnu smjesu, sve to dobro promiješajte sa špinatom.

Nauljite dno pleha za pečenje i na njega stavite dvije kore za savijače, pa na to stavite pripremljeni nadjev - stavite tanki sloj, pa na to opet dvije kore, pa nadjev…

Zadnji red kora premažite kiselim vrhnjem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter