Grčka salata tradicionalno je jelo grčke kuhinje, lagano i brzo za pripremu, savršeno po ljetnim vrućinama. Možete u njoj uživati kao u zasebnom jelu ili kao prilogu mesu ili ribi, piše Novi list.
Priprema se sa svježim sastojcima koji ne zahtijevaju kuhanje, sadrži samo povrće i fetu, tipični grčki sir. Ova salata ima nježan okus, samo malo slankast zbog fete koja savršeno ide uz rajčicu i rukolu.
Mnogo svježih sastojaka koji grčku salatu čine ukusnom i zdravom, idealnom za laganiju prehranu.
SASTOJCI:
-120 g cherry rajčice
-180 g feta sira
-30 g krastavca
-10 g crvenog luka
-20 g rukole
-10 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
-30 g crnih maslina bez koštica
-sol
-papar
-origano po želji
PRIPREMA:
Narežite sve sastojke i prebacite ih u zdjelu, dodajte ulje, sol, papar i origano, pomiješajte, pokrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku pola sata.