Ilustracija
Sastojci za podlogu od keksa:
35 g mljevenih keksa
15 g rastopljenog maslaca
Sastojci za namočene piškote:
50 ml jake crne kave
2 piškota
1 čajna žličica ruma
Sastojci za kremu od sira:
70 g sirnog namaza
60 g sira mascarpone
60 ml vrhnja za šlag
40 g šećera u prahu
malo ekstrakta vanilije
zaslađeni kakao u prahu za posipanje
Priprema tiramisu cheesecakea:
Smrvite kekse u prah i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Utisnite dobivenu smjesu na dno dvaju čaša.
Piškote natrgajte na manje komade te potopite u mješavini crne kave i ruma dok ne omekšaju.
Mikserom istucite sirni namaz i mascarpoone u jednu glatku smjesu zajedno sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Zasebno istucite vrhnje u šlag i ručno umiješajte u sirnu kremu.
Na podlogu od keksa dodajte dio sirne kreme. Na nju stavite komadiće piškota umočenih u kavu, pa preko toga ponovo dodajte kremu od sira i sve zajedno posipajte zaslađenim kakaom u prahu.