KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Cheesecake s okusom tiramisua

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci za podlogu od keksa:

35 g mljevenih keksa

15 g rastopljenog maslaca

Sastojci za namočene piškote:

50 ml jake crne kave

2 piškota

1 čajna žličica ruma

Sastojci za kremu od sira:

70 g sirnog namaza

60 g sira mascarpone

60 ml vrhnja za šlag

40 g šećera u prahu

malo ekstrakta vanilije

zaslađeni kakao u prahu za posipanje

Priprema tiramisu cheesecakea:

Smrvite kekse u prah i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Utisnite dobivenu smjesu na dno dvaju čaša.

Piškote natrgajte na manje komade te potopite u mješavini crne kave i ruma dok ne omekšaju.

Mikserom istucite sirni namaz i mascarpoone u jednu glatku smjesu zajedno sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Zasebno istucite vrhnje u šlag i ručno umiješajte u sirnu kremu.

Na podlogu od keksa dodajte dio sirne kreme. Na nju stavite komadiće piškota umočenih u kavu, pa preko toga ponovo dodajte kremu od sira i sve zajedno posipajte zaslađenim kakaom u prahu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter