Ilustracija (Pixabay)
Tikvice se mogu pripremiti na tisuću načina - a s obzirom da uz ljetne temperature nije baš ugodno dugo stajati uz štednjak, brzi i zdravi recepti su itekako dobrodošli. Ako ste u žurbi - ne znači da morate odustati od zdravog obroka - stoga isprobajte ovu brzu i superukusnu pitu.
Sastojci:
Priprema:
Tikvicu naribajte, posolite i pustite u cjediljki da stoji 20 minuta. Zatim je ocijedite i prebacite u čistu posudu.
Dodajte joj svježi sir, grčki jogurt, jedan nasjeckani mladi luk, dvije žlice maslinova ulja i dva jaja. Začinite soli i paprom i sve dobro promiješajte. Dodajte i zobeno brašno te prašak za pecivo. Pomiješajte i ostavite sa strane.
Cherry rajčice prepolovite, slaninu narežite na trakice.
Smjesu prebacite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje ili dobro premazali maslinovim uljem.
Po smjesi rasporedite cherry rajčice i slaninu, dodajte još malo maslinova ulja i pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Izvadite iz pećnice i odmah po vrhu rasporedite mozzarellu i bosiljak.
Dobar tek!