KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brza pita s tikvicama, svježim sirom, slaninom i pomidorima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Tikvice se mogu pripremiti na tisuću načina - a s obzirom da uz ljetne temperature nije baš ugodno dugo stajati uz štednjak, brzi i zdravi recepti su itekako dobrodošli. Ako ste u žurbi - ne znači da morate odustati od zdravog obroka - stoga isprobajte ovu brzu i superukusnu pitu.

Sastojci:

  • 1 veća tikvica
  • 2 jaja
  • 1 mladi luk
  • 250 g svježeg sira
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • 5 žlica zobenog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 cherry rajčice
  • 50 g slanine
  • 250 g mozzarelle
  • maslinovo ulje
  • svježi bosiljak

Priprema:

Tikvicu naribajte, posolite i pustite u cjediljki da stoji 20 minuta. Zatim je ocijedite i prebacite u čistu posudu.

Dodajte joj svježi sir, grčki jogurt, jedan nasjeckani mladi luk, dvije žlice maslinova ulja i dva jaja. Začinite soli i paprom i sve dobro promiješajte. Dodajte i zobeno brašno te prašak za pecivo. Pomiješajte i ostavite sa strane.

Cherry rajčice prepolovite, slaninu narežite na trakice.

Smjesu prebacite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje ili dobro premazali maslinovim uljem.

Po smjesi rasporedite cherry rajčice i slaninu, dodajte još malo maslinova ulja i pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Izvadite iz pećnice i odmah po vrhu rasporedite mozzarellu i bosiljak.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter