Kombinacija jaja i šalše jest baza shakshuke, tradicionalnog bliskoistočnog jela. Originalna receptura varira - iako je uvriježeno vjerovanje da ovo jelo potječe iz Tunisa, slične recepture zastupljene su i u tradicijskoj kuhinji Grčke i Libanona.
Donosimo vam najjednostavniju verziju ovog jela - a vi ga možete obogatiti po svom ukusu češnjakom, običnom paprikom ili pak čili papričicama, svježim bosiljkom, ribanim parmezanom… najbolje da isprobate pa sami osmislite svoju originalnu recepturu.
Ovo jelo možete pripremiti kao obilan doručak ili kao ručak uz dodatak salate.
Sastojci za 1 osobu:
Priprema:
Ogulite "kožu" s pomidora (ako nemate pomidore, možete koristiti i pelate iz konzerve) i ubacite ih na vruće ulje u dublju tavu.
Dinstajte pomidore dok ne dobijete šalšu željene gustoće, pa žlicom napravite u sredini tave udubinu u koju ćete staviti jaja.
Posolite i začinite po želji, i pecite dok jaja nisu pržena.
Kad je jelo gotovo možete posuti ribanim parmezanom i svježim bosiljkom.
Poslužite uz kruh i salatu po želji.
Dobar tek!