KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brudet od srdela - jednostavan i jako ukusan recept za odličan ručak za malo novca

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Iako se obično brudet priprema od više vrsta riba, ovo tradicionalno jelo možete pripremiti i samo sa srdelama.

Ova plava riba je izuzetno zdrava i hranjiva te cijenom vrlo pristupačna, stoga definitivno trebate isprobati ovaj jednostavan i ukusan recept.

 

Sastojci:

  • ulje
  • brašno
  • maslinovo ulje
  • očišćene i filetirane svježe srdele
  • 1 kapula
  • 1 pelati
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 dcl bijelog vina
  • lovorov list
  • ružmarin
  • sol
  • papar
  • palenta

 

Priprema:

Srdele očistite i filetirajte, pa ih uvaljajte u brašno i popržite na suncokretovom ulju.

Na drugoj tavi, na laganoj vatri na maslinovom ulju izdinstajte usitnjeni luk, pa kad luk omekša, dodajte sitno isjeckani češnjak, kratko izdinstajte pa dodajte lovorov list i ružmarin.

Nakon toga ulijte vino i pelate i začinite solju i paprom po želji.

Kada je umak gotov, dodajte mu prethodno pržene srdele i kuhajte još 5 minuta.

Maknite s vatre, poklopite i pustite 10-ak minuta da srdele upiju umak.

Poslužite uz palentu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter