Proslavite kraj radnog tjedna toplim obrokom koji će vas oduševiti okusom – gulaš u umaku od tamnog piva s dodatkom povrća savršen je izbor u jesenskim danima.
Sastojci:
800 g govedine
2 manje žute paprike
1 mrkva
2 manje kapule
2 zrna češnjaka
300 g krumpira
2 mrkve
3 dcl tamnog piva
1 žlica koncentrata rajčice
700 ml povrtne juhe
40 g maslaca
4 žlice maslinovog ulja
3 žlice crvene slatke paprike
sol i papar
Priprema:
Očistite kapulu i narežite je na tanke kolutove. Češnjak također što sitnije narežite, pa ga zajedno s kapulom pirjajte na malo ulja i maslaca. U međuvremenu govedinu narežite na kockice, kao i papriku, krumpir i mrkvu te je stavite u posudu u kojoj stepirjali kapulu i češnjak, te je 2-8 minuta popecite na jačoj vatri. Dodajte slatku crvenu papriku, promiješajte i pustite na vatri još 5-6 minuta. Ukoliko meso postane isuviše suho, dodajte žlicu-dvije juhe, ali ne previše. Ulijte pivo i pojačajte vatru kako bi alkohol ispario. Sada dodajte koncentrat rajčice, paprike, krumpir i mrkvu, ostatak juhe, posolite, popaprite i pustite da se na laganoj vatri kuha poklopljeno oko 2 sata. Svako toliko promiješajte. Gulaš servirajte vruć.