KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Lagana i ukusna salata s tjesteninom, špinatom i feta sirom

| Autor: Glas Istre
(Unsplash)

(Unsplash)


Salate već odavno nisu samo dodatak glavnom jelu, one su postale ukusno i slasno glavno jelo koje ne samo da je zdravo nego je i ukusno. 

Donosimo odličan recept koji je ukusan, zdrav i zasitan, stoga ovu salatu možete jesti za ručak ili večeru. Recept se odnosi na porciju za četiri osobe. 

Sastojci: 

500 g tjestenine

1 luk

200 g baby špinata

1 jušne žlice maslinovog ulja

3 jušne žlice svježeg sira

3 južne žlice grožđica

100 g feta sira

Sol i papar

Priprema: 

Prema uputama skuhajte odabranu tjesteninu. Ocijedite tjesteninu, no nemojte baciti vodu.

Ogulite luk i narežite na komadiće.

Operite špinat.

Luk prepržite na ulju. Dodajte špinat i kratko pirjajte.

50 ml vode od tjestenine pomiješajte sa svježim sirom. Dodajte grožđice, te začinite po želji.

Pomiješajte tjesteninu s umakom, dodajte špinat i luk te na kraju feta sir.

 Izvor: Novi list

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter