(Unsplash)
Salate već odavno nisu samo dodatak glavnom jelu, one su postale ukusno i slasno glavno jelo koje ne samo da je zdravo nego je i ukusno.
Donosimo odličan recept koji je ukusan, zdrav i zasitan, stoga ovu salatu možete jesti za ručak ili večeru. Recept se odnosi na porciju za četiri osobe.
Sastojci:
500 g tjestenine
1 luk
200 g baby špinata
1 jušne žlice maslinovog ulja
3 jušne žlice svježeg sira
3 južne žlice grožđica
100 g feta sira
Sol i papar
Priprema:
Prema uputama skuhajte odabranu tjesteninu. Ocijedite tjesteninu, no nemojte baciti vodu.
Ogulite luk i narežite na komadiće.
Operite špinat.
Luk prepržite na ulju. Dodajte špinat i kratko pirjajte.
50 ml vode od tjestenine pomiješajte sa svježim sirom. Dodajte grožđice, te začinite po želji.
Pomiješajte tjesteninu s umakom, dodajte špinat i luk te na kraju feta sir.
Izvor: Novi list