KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Filet orade s vrganjima i pinjolima u papiru za pečenje

| Autor: Portal Glas Istre

Sastojci: 2 orade po 350 g, 500 g vrganja, 60 g pinjola, 1 dl ribljeg temeljca, 50 ml maslinovog ulja, 60 g maslaca, grančica ružmarina, sol i papar

Priprema: Orade filetirate i zarežite im kožu. Na maslinovom ulju popržite pinjole, izvadite ih i odmah zatim dodajte ružmarin i svježe vrganje rezane na ploške. Kada se vrganji propirjaju, podlijte ribljim temeljcem i pustite da iskuha. Vratite popržene pinjole, posolite i popaprite. Pripremite papir za pečenje i na njega stavite pirjane vrganje. Njih prekrijte ribljim filetom, dodajte grudicu maslaca i sve zajedno zamotajte. Pecite 6-8 minuta u pećnici na 220 stupnjeva Celzija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter