kuhajte s glasom istre

Recept dana: Pašta s kremastim umakom od parmezana i češnjaka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Obzirom da je tjestenina vrlo rado viđen gost na brojnim stolovima, a i kao namirnica je izrazito raznovrsa, ovog petka donosimo vam još jedan način na koji ju možete pripremiti. Sve što će vam trebati je nekoliko sastojaka i svega pola sata vremena, a nakon toga ćete uživati u okusima češnjaka i sira da ćete htjeti i repete.

Sastojci za četiri osobe

  • 30 g maslaca
  • 4 češnja češnjaka
  • 470 ml pilećeg temeljca
  • 240 ml mlijeka
  • 230 g fettuccina
  • sol i papar po ukusu
  • 25 g naribanog parmezana
  • svježe nasjeckani peršin

Priprema

Na srednje jakoj vatri otopite maslac i dodajte protisnuti češnjak pa pržite oko minute. U to ulijte temeljac i mlijeko pa dodajte fettuccine. Začinite soli i paprom. 

Kada smjesa zakuha, smanjite vatru i kuhajte 20-ak minuta uz povremeno miješanje. Nakon toga dodajte parmezan, a ako je umak previše gust dodajte još mlijeka. 

Sklonite s vatre i pospite peršinom i ako želite s još parmezana. Dobar tek!

Izvor: Index

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter