(Freepik)
Fritaja je jedno od najpoznatijih jela u koje se kombiniraju šparoge. Međutim, mi smo vam ovaj tjedan priredili recept za prefinu krem juhu od šparoga, u slučaju da ste ovaj vikend bili u prirodi pa ubrali pokoju.
*u slučaju manje gramaže šparoga, proporcionalno smanjiti količine i ostalih sastojaka za juhu
Šparoge oprati, odlomiti drvenasti dio te narezati na manje komade. Potom je potrebno oguliti i nasjeckati na sitne komade crveni luk i celer. Poriliku odstraniti zeleni dio i narezati ga na kolutiće. Zatim zagrijte maslinovo ulje te na njemu dinstajte povrće. Nakon što je povrće izdinstano, povrtni temeljac (domaći ili kupovni) je potrebno zagrijati te ubaciti u smjesu. Pustiti da se sve krčka te pri kraju kuhanja začiniti sa soli i paprom te ostalim začinima po želji.
Dostatno za - četiri tanjura.
Dobar tek!