KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Prefina krem juha od šparoga

| Autor: Matea Čelebija
(Freepik)

(Freepik)


Fritaja je jedno od najpoznatijih jela u koje se kombiniraju šparoge. Međutim, mi smo vam ovaj tjedan priredili recept za prefinu krem juhu od šparoga, u slučaju da ste ovaj vikend bili u prirodi pa ubrali pokoju.

Sastojci

  • 400 g očišćenih šparoga*
  • 1 L povrtnog temeljca,
  • 1 crveni luk
  • 1 celer
  • 1 poriluk
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • ostali začini po želji
  • vrhnje za kuhanje - po želji

*u slučaju manje gramaže šparoga, proporcionalno smanjiti količine i ostalih sastojaka za juhu 

Priprema

Šparoge oprati, odlomiti drvenasti dio te narezati na manje komade. Potom je potrebno oguliti i nasjeckati na sitne komade crveni luk i celer. Poriliku odstraniti zeleni dio i narezati ga na kolutiće. Zatim zagrijte maslinovo ulje te na njemu dinstajte povrće. Nakon što je povrće izdinstano, povrtni temeljac (domaći ili kupovni) je potrebno zagrijati te ubaciti u smjesu. Pustiti da se sve krčka te pri kraju kuhanja začiniti sa soli i paprom te ostalim začinima po želji.

Dostatno za - četiri tanjura.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter