(Wikimedia Commons)
Ako volite klasični bolognese umak ali vam možda već postaje malo dosadan, evo sjajne alternative! Ne trebaju vam skupi sastojci, a ovom talijanskom klasiku možete dati potpuno novi štih.
Umjesto rajčice, središnje mjesto u našem receptu zauzimaju gljive, u ovom slučaju šampinjoni, što će ovoj varijanti umaka dati pravi šumski twist. Mladi luk i vrhnje daju mljevenom mesu izvrstan okus i kremastu teksturu, a dodatak bijelog vina daje dašak kiselosti. Donosimo recept!
Skuhajte tjesteninu prema uputama. Očistite i narežite gljive. Također očistite i narežite mladi luk. U velikoj tavi zagrijte ulje i popirjate mljeveno meso. Dok pirjate dodajte malo paste od rajčice dok sve ne porumeni. Potom dodajte gljive i mladi luk. Zatim ulijte vodu, vrhnje i bijelo vino. Sve dobro promiješajte i prelijte preko skuhane tjestenine.
Dobar tek!