KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Šumski ragu

| Autor: Life / Novi list
(Wikimedia Commons)

(Wikimedia Commons)


Ako volite klasični bolognese umak ali vam možda već postaje malo dosadan, evo sjajne alternative! Ne trebaju vam skupi sastojci, a ovom talijanskom klasiku možete dati potpuno novi štih.

Umjesto rajčice, središnje mjesto u našem receptu zauzimaju gljive, u ovom slučaju šampinjoni, što će ovoj varijanti umaka dati pravi šumski twist. Mladi luk i vrhnje daju mljevenom mesu izvrstan okus i kremastu teksturu, a dodatak bijelog vina daje dašak kiselosti. Donosimo recept!

Sastojci:

  • 250 g tjestenine (npr. Rigatoni)
  • 150 g šampinjona
  • 40 g mladog luka
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 150 g mljevenog mesa
  • 200 ml vode
  • 1 šalica vrhnja
  • 1 čaša bijelog vina
  • malo paste od rajčice

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama. Očistite i narežite gljive. Također očistite i narežite mladi luk. U velikoj tavi zagrijte ulje i popirjate mljeveno meso. Dok pirjate dodajte malo paste od rajčice dok sve ne porumeni. Potom dodajte gljive i mladi luk. Zatim ulijte vodu, vrhnje i bijelo vino. Sve dobro promiješajte i prelijte preko skuhane tjestenine.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter