KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Složenac od špinata i sira

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Novog lista)

(Arhiva Novog lista)


Ovaj niskokalorični recept za složenac sa špinatom i više vrsta sira, osim što je ukusan, pun je vlakana, vitamina i minerala, a špinat može smanjiti oksidativni stres, poboljšati zdravlje očiju i pomoći u sprečavanju bolesti srca i raka. 

Sastojci: 

  • 1 režanj češnjaka
  • 80 g polutvrdog sira
  • žlice maslinovo ulje
  • 400 g rezanog špinata
  • 4 kriški pancete
  • 5 jaja
  • sol
  • papar
  • 500 g svježeg posnog sira
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 60 g brašna
  • 1 žličica sušenog peršina
  • ½ žličice sušenog vlasca

Priprema:

Češnjak sitno nasjeckajte, a polutvrdi sir (npr. Gouda) naribajte.

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte smrznuti špinat. Špinat će se otopiti, pirjajte ga nekoliko minuta dok voda malo ne ispari. Potom umiješajte nasjeckani češnjak i maknite s vatre.

Na tavi ispržite pancetu tako da kriške budu hrskave.

U većoj zdjeli razmutite jaja. Posolite ih i popaprite pa zatim dodajte špinat, namrvljenu prženu slaninu, svježi posni sir, naribani polutvrdi sir i kiselo vrhnje. Promiješajte pa dodajte brašno, sušeni peršin i vlasac te sve dobro umiješajte.

Maslinovim uljem premažite posudu za pečenje pa ulijte smjesu.

Pecite u pećnici na 180 °C oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice, pustite da odstoji nekoliko minuta pa režite na kocke.

Poslužite uz svježu salatu i kruh prema želji.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter