(Foto: iStock)
Donosimo vam fini recept od mandarina, ovaj put u obliku mini soufflea. Priprema traje oko sat vremena, a sastojaka je dovoljno za osam komada ovog sjajnog deserta.
U posudu staviti mlijeko s korom jedne mandarine. Staviti na laganu vatru, a kad zakuha ukloniti koru, i umiješati brašno i maslac. Kada se sve brašno upilo, umiješati 5 žutanjaka. Dodati naribanu koricu druge mandarine, maknuti sa štednjaka i pustiti da se ohladi.
Bjelanjke s prstohvatom istući u čvrst snijeg koji ćete pažljivo umiješati u ohlađenu kremu.
U tavi otopiti maslac, dodati 16 kriški mandarine, posuti s malo šećera, zaliti likerom i flambirati. Posudice za souffle namazati maslacom i posuti smeđim šećerom, na dno staviti 2 kriške mandarine, i napuniti kremom. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 18 minuta. Poslužiti odmah, posuto šećerom u prahu.