Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Mini souffle

| Autor: Ana Braškić
(Foto: iStock)

(Foto: iStock)


Donosimo vam fini recept od mandarina, ovaj put u obliku mini soufflea. Priprema traje oko sat vremena, a sastojaka je dovoljno za osam komada ovog sjajnog deserta.

Sastojci

  • 500 g mlijeka
  • 150 g šećera
  • 70 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 5 jaja
  • 2 mandarine
  • žlica maslaca, liker Grand Marnier
  • sol, smeđi šećer

Priprema

U posudu staviti mlijeko s korom jedne mandarine. Staviti na laganu vatru, a kad zakuha ukloniti koru, i umiješati brašno i maslac. Kada se sve brašno upilo, umiješati 5 žutanjaka. Dodati naribanu koricu druge mandarine, maknuti sa štednjaka i pustiti da se ohladi.

Bjelanjke s prstohvatom istući u čvrst snijeg koji ćete pažljivo umiješati u ohlađenu kremu.

U tavi otopiti maslac, dodati 16 kriški mandarine, posuti s malo šećera, zaliti likerom i flambirati. Posudice za souffle namazati maslacom i posuti smeđim šećerom, na dno staviti 2 kriške mandarine, i napuniti kremom. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 18 minuta. Poslužiti odmah, posuto šećerom u prahu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter