kuhajte s glasom istre

Recept dana: Frittata od piletine, sira i špinata

| Autor: Glas Istre
(Pexels)

(Pexels)


Frittata ili fritaja savršen je izbor za brz i ukusan obrok, pun proteina i zdravih sastojaka. S ovakvom energetskom "bombom", neće vam biti teško započeti dan.

U nekoliko jednostavnih koraka dobit ćete hranjiv obrok koji će oduševiti sve za stolom.

Sastojci

  • 12 velikih jaja
  • 120 ml punomasnog mlijeka
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice crnog papra
  • 2 žlice svježe nasjeckanog kopra
  • 2 žlice svježe nasjeckanog bosiljka
  • 240 g kuhane i usitnjene piletine
  • 3 žlice maslaca
  • 1/2 male glavice luka, sitno nasjeckane
  • 700 g listova špinata
  • 240 g naribanog sira (mozzarella)
  • 120 g feta sira, izmrvljenog
  • 1 mladi luk po želji

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C.

U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, sol, papar, kopar, bosiljak i piletinu. Umutite dok se svi sastojci ne sjedine.

Zagrijte tavu od lijevanog željeza promjera 30 cm na srednje jakoj vatri i dodajte maslac. Kad se otopi, dodajte luk i pržite ga oko 3-4 minute dok ne postane proziran. Dodajte špinat i kuhajte dok ne uvene.

Ulijte smjesu jaja u tavu i ravnomjerno pospite naribanim sirom i fetom. Pecite na srednje laganoj vatri oko 5 minuta.

Prebacite tavu u pećnicu i pecite 18-20 minuta ili dok jaja ne budu potpuno pečena.
Ostavite da se hladi oko 10 minuta prije rezanja i posluživanja.

Po želji ukrasite sjeckanim mladim lukom.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter