kuhajte s glasom istre

Recept dana: Juha od prokulica

| Autor: Novi list
(Pexels)

(Pexels)


Krem juha od prokulica savršen je izbor za hladne dane kad tražite nešto hranjivo i lagano. Kombinacija prokulica, luka i češnjaka uz dodatak začina stvara bogat i kremasti okus koji će vas ugrijati.

Recept je jednostavan za pripremu, a idealan je kao predjelo ili lagani obrok uz malo svježeg kruha.

Sastojci

  • 50 g maslaca
  • 1 veliki luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 pakiranja smrznutih prokulica po 300 g
  • 1⁄2 litre povrtnog temeljca
  • sol i papar
  • muškatni oraščić
  • 200 g svježeg vrhnja

Priprema

Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Potom u velikom loncu pirjajte maslac, luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Dodajte prokulice i kratko propirjajte.

Deglazirajte temeljcem i kuhajte oko 15-20 minuta dok prokulice ne omekšaju.

Zatim uz pomoć štapnog miksera sve pretvorite u krem juhu. Po potrebi dodajte još malo temeljca ili vode. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te umiješajte svježe vrhnje.

Poslužite juhu vruću i po želji ukrasite s malo maslinovog ulja.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter