(Pexels)
Krem juha od prokulica savršen je izbor za hladne dane kad tražite nešto hranjivo i lagano. Kombinacija prokulica, luka i češnjaka uz dodatak začina stvara bogat i kremasti okus koji će vas ugrijati.
Recept je jednostavan za pripremu, a idealan je kao predjelo ili lagani obrok uz malo svježeg kruha.
Sastojci
Priprema
Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Potom u velikom loncu pirjajte maslac, luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Dodajte prokulice i kratko propirjajte.
Deglazirajte temeljcem i kuhajte oko 15-20 minuta dok prokulice ne omekšaju.
Zatim uz pomoć štapnog miksera sve pretvorite u krem juhu. Po potrebi dodajte još malo temeljca ili vode. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te umiješajte svježe vrhnje.
Poslužite juhu vruću i po želji ukrasite s malo maslinovog ulja.
Dobar tek!