kuhajte s glasom istre

Recept dana: Tjestenina na jesenski

| Autor: Glas Istre
(Pexels)

(Pexels)


Za ljubitelje jesenskih okusa, tjesetenina s kestenima i gljivama donosi savršenu kombinaciju kremastih i zemljanih nota. Kesteni, puni slatkoće, oslično se slažu s aromatičnim gljivama i vrhnjem.

Ovaj jednostavan idealan je za toplu, ugodnu večeru, a priprema traje svega 20 minuta.

Sastojci

  • 500 g tjestenine
  • 300 g oguljenih kestena
  • 400 g šampinjona
  • 2 luka
  • 4 mlada luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 8 žlica maslinovog ulja
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g parmezana
  • sok od 1 limua
  • sol
  • papar

Priprema

Nasjeckajte mladi luk, luk i češnjak. Gljivama uklonite stapke i narežite ih na ploške. Usitnite oguljene kestene.

Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente.

U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak, a kada luk postane staklast i gljive. Pirjajte otprilike 5 minuta. Posolite i popaprite po ukusu pa dodajte nasjeckane kestene i pirjajte još 3 min.

Ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte 4 do 5 minuta. Dodajte limunov sok i sitno ribani parmezan i dobro promiješajte.

Ocijedite tjesteninu i prebacite je u tavu. Dobro promiješajte i poslužite toplo.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter