(Pexels)
Za ljubitelje jesenskih okusa, tjesetenina s kestenima i gljivama donosi savršenu kombinaciju kremastih i zemljanih nota. Kesteni, puni slatkoće, oslično se slažu s aromatičnim gljivama i vrhnjem.
Ovaj jednostavan idealan je za toplu, ugodnu večeru, a priprema traje svega 20 minuta.
Nasjeckajte mladi luk, luk i češnjak. Gljivama uklonite stapke i narežite ih na ploške. Usitnite oguljene kestene.
Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente.
U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak, a kada luk postane staklast i gljive. Pirjajte otprilike 5 minuta. Posolite i popaprite po ukusu pa dodajte nasjeckane kestene i pirjajte još 3 min.
Ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte 4 do 5 minuta. Dodajte limunov sok i sitno ribani parmezan i dobro promiješajte.
Ocijedite tjesteninu i prebacite je u tavu. Dobro promiješajte i poslužite toplo.
Dobar tek!
Izvor: Punkufer.hr