(Foto: Screenshot / Instagram: herbed_fork)
Toliko ste gladni da vam krulji želudac i treba vam nešto ukusno što će baš svakoga zasititi?
Onda je ovaj izdašan složenac idealan.
Možete ga vrlo jednostavno pripremiti, pa čak i raditi druge stvari tijekom kuhanja, jer štednjak i pećnica obavljaju najveći dio posla. Savršeno jelo za sve uzraste, evo jednostavnog recepta.
Prvo skuhajte krumpir, ogulite ga i narežite na ploške. Luk i češnjak ogulite i sitno narežite.
U velikoj tavi zagrijte maslac pa dodajte luk, češnjak i kockice slanine.
Kada je luk proziran, dodajte ploške krumpira i popržite ih.
Dodajte začine, promiješajte i sve izlijte u podmazan kalup. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Na krumpir stavite crème fraîche i zagladite. Mljeveno meso rasporedite po vrhu. Peršin operite i nasjeckajte pa ga umutite s jajima, mlijekom i vrhnjem i također stavite u kalup.
Pospite naribanim sirom i na kraju zapecite sve u pećnici oko 35 minuta.