Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Jednostavan ali vrlo ukusan složenac od krumpira

| Autor: Life / Novi list
(Foto: Screenshot / Instagram: herbed_fork)

(Foto: Screenshot / Instagram: herbed_fork)


Toliko ste gladni da vam krulji želudac i treba vam nešto ukusno što će baš svakoga zasititi?

Onda je ovaj izdašan složenac idealan.

Možete ga vrlo jednostavno pripremiti, pa čak i raditi druge stvari tijekom kuhanja, jer štednjak i pećnica obavljaju najveći dio posla. Savršeno jelo za sve uzraste, evo jednostavnog recepta.

Sastojci

  • 750 g krumpira
  • 30 g maslaca plus još malo za kalu
  • 70 g slanine
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 150 g mljevenog mesa (najbolje svinjetina)
  • 100 g crème fraîche
  • 3 jaja
  • 75 g vrhnja
  • 7 žlica mlijeka
  • 1 šaka peršina
  • 1 žličica sjemenki kima
  • 1 žličica paprike u prahu
  • 1 žličica mažurana
  • sol i papar
  • 1 paket naribanog sira (po želji)

Priprema

Prvo skuhajte krumpir, ogulite ga i narežite na ploške. Luk i češnjak ogulite i sitno narežite.

U velikoj tavi zagrijte maslac pa dodajte luk, češnjak i kockice slanine.

Kada je luk proziran, dodajte ploške krumpira i popržite ih.

Dodajte začine, promiješajte i sve izlijte u podmazan kalup. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Na krumpir stavite crème fraîche i zagladite. Mljeveno meso rasporedite po vrhu. Peršin operite i nasjeckajte pa ga umutite s jajima, mlijekom i vrhnjem i također stavite u kalup.

Pospite naribanim sirom i na kraju zapecite sve u pećnici oko 35 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter