Ilustracija (Pexels)
S hladnijim danima dolazi i do veće želje za juhama, pogotovo onim gustim, da nas ugriju. Bundeva je jedan od simbola jeseni, bilo na tanjuru ili kao dekoracija doma, stoga je i logično da će se naći za stolom nemalo puta tijekom hladnih mjeseci. Danas vam donosimo recept za kremastu juhu od bundeve kojom ćete se ugrijati i ugodno iznenaditi nepce.
Pećnicu pripremite zagrijavanjem na 200 stupnjeva, a lim za pečenje namastite uljem. Bundevu ogulite i narežite na manje komade pa stavite (u jednom sloju) na lim, poškropite maslinovim uljem i posolite. Bundevu pecite oko sat vremena, tj. dok ne omekša. Na pola pečenja promiješajte.
Dok se bundeva peče, na srednje jakoj vatri u velikom loncu otopite maslac pa ubacite sitno nasjecakni luk i pržite 4 do 5 minuta uz miješanje. U lonac potom dodajte ispečenu bundevu i temeljac, te posolite i popaprite po ukusu. Pustite juhu da zakuha, a onda ju maknite sa štednjaka.
Kako biste ju ispasirali, štapnim mikserom prođite kroz juhu te dodajte grčki jogurt i izmiješajte.
Dobar tek!
Izvor: Index recepti