KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Prhki keksi od jabuke i zobenih pahuljica

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ovi prhki keksi od jabuke i zobenih pahuljica savršena su alternativa raznim nezdravim kolačima, muffinima i sličnim poslasticama. Voćni su, slatki, zdravi i nebeski ukusni, sve u jednom. Ne samo da su ukusni i mladima i starima, već se mogu pripremiti u tren oka i bez puno truda. Uvjerite se sami!

Sastojci:

  • 1 jabuka (sitno nasjeckana)
  • 100 g instant zobenih pahuljica
  • 90 g integralnog brašna
  • 1 šaka grožđica (po želji)
  • 1 ½ žličice praška za pecivo
  • 1 ½ žličice cimeta
  • 1 prstohvat soli
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 ml sirupa od agave

Priprema:

U zdjeli pomiješajte zobene, brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. U drugoj zdjeli pjenjačom pomiješajte kokosovo ulje, jaje i ekstrakt vanilije pa umiješajte agavin sirup. Mješavinu brašna postupno umiješajte u smjesu kokosovog ulja i jaja pa pažljivo umiješajte sitno nasjeckanu jabuku i grožđice. Ostavite tijesto 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Od tijesta oblikujte 15-ak okruglih loptica jednake veličine i stavite ih na lim. Svaku lopticu malo spljoštite rukom ili žlicom. Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite keksiće oko 12-15 minuta. Zatim ih ostavite da se ohlade oko 10 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter