kuhajte s glasom istre

Recept dana: Pašta s inćunima i krušnim mrvicama

| Autor: Aleksandra Kućel Ilić
Ilustracija

Ilustracija


Pašte nikada dosta i to iz nekoliko razloga. Vrlo je jednostavna za napraviti u većini svojih oblika, zasitna je, funkcionira kao glavno jelo ili prilog, može se jesti hladna ili topla, sa sirom, mesom, povrćem, ma bilo kojom namirnicom.

Idealna je za brzi ručak kada niste raspoloženi kuhati, a i u većini slučajeva paštu nitko neće odbiti. Danas vam donosimo recept za jednostavne špagete s inćunima i krušnim mrvicama za one dane kada niste previše raspoloženi kuhati.

Sastojci za 4 osobe

  • 350 g špageta
  • 40 g inćuna u ulju
  • 20 g maslinovog ulja
  • 80 g krušnih mrvica
  • 3 češnja češnjaka

Priprema

Stavite posudu s vodom na vatru i zakuhajte (ne morate dodavati sol): u njoj će se kuhati tjestenina.

Za to vrijeme u tavu ulijte malo maslinovog ulja, zatim dodajte cijele oguljene režnjeve češnjaka i filete inćuna ocijeđene od ulja. Dodajte žlicu vruće vode iz lonca za tjesteninu kako bi se inćuni otopili.

Trebat će vam oko 10 minuta pa često miješajte.

U zasebnu tavu ulijte malo maslinovog ulja, dodajte krušne mrvice i miješajte dok mrvice ne porumene. Skuhajte tjesteninu, ali dvije minute manje no što piše na pakiranju. Izvadite češnjak iz tave, te u umak dodajte špagete, ali ne potpuno ocijeđene.

Sačuvajte dio vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Spojite špagete i umak te dodate po potrebi vode od kuhanja. Kada je tjestenina gotova, dodajte dio krušnih mrvica pa umiješajte. Po potrebi dodajte još malo vode. Ukrasite završnim posipanjem krušnim mrvicama.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter