Ilustracija (Pexels)
Iako nesvakidašnje, cheesecake palačinke bez klasičnih sastojaka zaslužuju dobiti šansu. Bit će sve jasnije kad probate palačinke od pirovog brašna i bademovog napitka s bijelom kremom i umakom od borovnice. Recept je za Coolinariku napisala blogerica Suzana Mušac.
Od sastojaka za palačinke pripremite smjesu za palačinke.
Tavu premažite s malo kokosovog ulja, a zatim na laganoj vatri ispecite palačinke.
Za bijelu kremu, sve sastojke za kremu smiksajte u blenderu.
Pripremljenu kremu ostavite 1 - 2 h u zamrzivaču da se krema stisne.
Svježe borovnice stavite kuhati s limunovim sokom i po potrebi malo agavinog sirupa ako vam borovnice nisu baš slatke ili volite malo slađe.
Borovnice potom zgnječite, a kada zakuhaju smanjite vatru, dodajte tapioku razmućenu u malo vode i kuhajte na laganoj vatri još malo stalno miješajući da se smjesa malo zgusne.
Ostavite u hladnjaku da se ohladi.
Na svaku pečenu palačinku stavite bijelu kremu, zatim umak s borovnicama, zamotajte po želji i poslužite.
Ako želite malo čvršću kremu više nalik sladoledu, kremu preko noći ostavite u zamrzivaču.
Dobar tek!
Recept možete naći i na ovom linku.