Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Cheesecake palačinke

| Autor: Glasa Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Iako nesvakidašnje, cheesecake palačinke bez klasičnih sastojaka zaslužuju dobiti šansu. Bit će sve jasnije kad probate palačinke od pirovog brašna i bademovog napitka s bijelom kremom i umakom od borovnice. Recept je za Coolinariku napisala blogerica Suzana Mušac.

Sastojci

Za palačinke:
  • 300 g bijelog pirovog brašna
  • 300 ml mlijeka od badema
  • 220 ml mineralne gazirane vode
  • tri žlice agavinog sirupa
  • jedna žličica arome vanilije
  • dvije žlice otopljenog kokosovog ulja
Za bijelu kremu:
  • 100 g indijskog oraščića (potopiti u vodi bar 3 sata)
  • 2 pune žlice kokosove kreme (tvrdi dio kokosovog mlijeka iz limenke)
  • 25 ml soka od limuna
  • 30 ml agavinog sirupa
  • 30 ml otopljenog kokosovog ulja
  • malo arome vanilije
Za umak s borovnicama:
  • 120 g borovnica
  • jedna žličica limunova soka
  • jedna žličica tapioke

Priprema

    Od sastojaka za palačinke pripremite smjesu za palačinke.
    Tavu premažite s malo kokosovog ulja, a zatim na laganoj vatri ispecite palačinke.

    Za bijelu kremu, sve sastojke za kremu smiksajte u blenderu.
    Pripremljenu kremu ostavite 1 - 2 h u zamrzivaču da se krema stisne.

    Svježe borovnice stavite kuhati s limunovim sokom i po potrebi malo agavinog sirupa ako vam borovnice nisu baš slatke ili volite malo slađe.

    Borovnice potom zgnječite, a kada zakuhaju smanjite vatru, dodajte tapioku razmućenu u malo vode i kuhajte na laganoj vatri još malo stalno miješajući da se smjesa malo zgusne.
    Ostavite u hladnjaku da se ohladi.

    Na svaku pečenu palačinku stavite bijelu kremu, zatim umak s borovnicama, zamotajte po želji i poslužite.

    Ako želite malo čvršću kremu više nalik sladoledu, kremu preko noći ostavite u zamrzivaču.

    Dobar tek!

    Recept možete naći i na ovom linku.

    Povezane vijesti


    Podijeli: Facebook Twiter