KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zdrav i jednostavan za pripremu - čips od jabuke

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


Postoje različite zdrave grickalice kao što su čips od kelja, cikle, tikvice, pa tako i čips od jabuke. Možete ga jednostavno i sami napraviti.

Nije važno na kojoj ste dijeti jer je čips od jabuke pogodan za gotovo svakog, a u nastavku saznajte kako ga napraviti.

Sastojci:

  • 500 g jabuka sorte Red Delicious
  • 150 g šećera
  • 200 g vode
  • sok 1 limuna

Priprema:

U posudu staviti vodu i šećer i grijati dok se šećer ne otopi te kratko prokuhati. Pustiti da se ohladi i umiješati sok jednog limuna. Jabuke dobro oprati, pažljivo im ukloniti sredinu te s pomoću mandoline narezati na tanke ploške. Jabuke umočiti u sirup i slagati na pleh obložen masnim papirom.

Ako ne želite sladak čips, jabuke pomiješati sa sokom od limuna kako ne bi potamnile tijekom sušenja. Jabuke sušiti u pećnici zagrijanoj na 80-90 stupnjeva na programu s ventilacijom od 5 do 6 sati.

Po isteku vremena pustiti da se ohlade i vaš čips je spreman za konzumaciju. Čuvati do 4 dana u zatvorenoj posudi. Osim sorte Red Delicious, za čips se može koristiti i jabuke sorti Golden Delicious i Granny Smith.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter