Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)
Postoje različite zdrave grickalice kao što su čips od kelja, cikle, tikvice, pa tako i čips od jabuke. Možete ga jednostavno i sami napraviti.
Nije važno na kojoj ste dijeti jer je čips od jabuke pogodan za gotovo svakog, a u nastavku saznajte kako ga napraviti.
U posudu staviti vodu i šećer i grijati dok se šećer ne otopi te kratko prokuhati. Pustiti da se ohladi i umiješati sok jednog limuna. Jabuke dobro oprati, pažljivo im ukloniti sredinu te s pomoću mandoline narezati na tanke ploške. Jabuke umočiti u sirup i slagati na pleh obložen masnim papirom.
Ako ne želite sladak čips, jabuke pomiješati sa sokom od limuna kako ne bi potamnile tijekom sušenja. Jabuke sušiti u pećnici zagrijanoj na 80-90 stupnjeva na programu s ventilacijom od 5 do 6 sati.
Po isteku vremena pustiti da se ohlade i vaš čips je spreman za konzumaciju. Čuvati do 4 dana u zatvorenoj posudi. Osim sorte Red Delicious, za čips se može koristiti i jabuke sorti Golden Delicious i Granny Smith.
Dobar tek!