KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Ukusna piletina s porilukom i kiselim vrhnjem gotova u pola sata

| Autor: Glas Istre
(Foto: stazarucak.net)

(Foto: stazarucak.net)


Ako ste u žurbi, a ipak želite pojesti nešto fino, danas vam donosimo jednostavan recept za ukusnu piletinu s porilukom i kiselim vrhnjem.

Za pripremu ovog jela trebat će vam oko pola sata.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g piletine
  • 700 g poriluka
  • 1 žlica mljevene paprike
  • malo maslaca
  • 10 ml bijelog vina
  • 1 čaša kiselog vrhnja

Priprema:

Piletinu narežite na manje komade, a poriluk narežite na kolutove.

Na maslacu pecite meso i pred kraj ubacite kolutove poriluka.

Začinite s mljevenom crvenom paprikom i zalijte sve s malo vode. Sve to promiješajte pa dodajte papar i sol i pustite da se kuha na laganoj vatri, podlijevajući vinom sve dok meso ne omekša.

Kad je sve gotovo, umiješajte kiselo vrhnje.

Kao prilog možete poslužiti pire, rižu ili njoke.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter