Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Varivo s mladim špinatom i pancetom

| Autor: Glas Istre
(Snimio Petar Fabijan)

(Snimio Petar Fabijan)


Ovih dana vrijeme je malo zahladilo, pa smo vam stoga pripremili odličan recept za varivo koje će vas sigurno brzo ugrijati. Za pripremu je potrebno oko 40 minuta, a dio sastojaka vjerojatno već imate kod kuće.

Špinat se odlično slaže s krumpirom, ali umjesto da ga pripremite na uobičajen način, iskušajte ga kao varivo u kombinaciji s pancetom.

Sastojci

  • 40 grama pancete
  • 200 grama krumpira
  • 400 grama mladog špinata (list)
  • jedna mješavina začina za fina variva
  • tri žlice maslinovog ulja
  • jedna do dvije žlice sira mascarponea (ili vrhnja za kuhanje)

Priprema

Pancetu narežite na kockice, krumpir na kocke, a oprane listove špinata grubo narežite. Zagrijte posudu i kratko popecite pancetu, bez dodavanja ulja. Ulijte 800 ml vode i umiješajte sadržaj vrećice za fina variva.

Dodajte krumpir i kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta. Zatim dodajte špinat i nastavite kuhati još 10 minuta. Na kraju umiješajte krem sir da se otopi i maslinovo ulje.

Poslužite toplo varivo.

Dobar tek!

Recept možete pronaći i na ovom linku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter