Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Zobena kaša s voćem i orašastim plodovima

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Povratak na posao nakon godišnjeg odmora često može biti izazovan. Nakon opuštenih ljetnih jutara, potreban nam je doručak koji će nam pružiti dovoljno energije i pomoći da započnemo dan s osmijehom i motivacijom.

Ključ uspješnog povratka u radnu rutinu leži u zdravim, jednostavnim i brzim obrocima koji ne samo da će vas zasititi, već i dati potrebnu energiju za nove radne pobjede.

Donosimo recept za zobenu kaša s voćem i orašastim plodovima koja će vam pomoći da se svaki dan osjećate spremno za sve izazove koji vas čekaju.

Zobena kaša pravi je klasik kada je riječ o zdravom doručku. Osim što je izuzetno hranjiva, zob je bogata vlaknima, što pomaže u održavanju stabilne razine šećera u krvi i duže vas drži sitima. Priprema zobene kaše može biti vrlo brza, a najbolje od svega je što je možete prilagoditi svom ukusu

Priprema

U maloj posudi pomiješajte pola šalice zobenih pahuljica s jednom šalicom vode ili mlijeka (možete koristiti i biljne napitke poput bademovog ili sojinog mlijeka). Kuhajte na srednjoj vatri dok smjesa ne postane gusta, što obično traje oko 5 minuta.

Zatim dodajte svoje omiljeno voće, npr. bananu, bobičasto voće ili narezanu jabuku, i šaku orašastih plodova poput badema, oraha ili lješnjaka. Za dodatnu slatkoću, možete dodati malo meda ili javorovog sirupa.

Zašto je ovo dobar izbor

Ova kombinacija pruža sporootpuštajuću energiju zahvaljujući složenim ugljikohidratima iz zobi i zdravim mastima iz orašastih plodova, dok voće osigurava prirodnu slatkoću i dozu vitamina. To je idealan doručak koji će vam pomoći da se osjećate puni energije i spremni za produktivan radni dan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter