Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Štrudla od lisnatog tijesta, pesta, mozzarelle i rajčice

| Autor: Lucija Sučić
(Foto: Press)

(Foto: Press)


Ima li ljepšeg spoja od pesta, rajčica i mozzarelle?

Doista, taj spoj kao da evocira ljeto koje nam je izmaklo pod nogama, a budući da smo još uvijek u sezoni slasnih rajčica, nema razloga da se ne počastite študlom od lisnatog tijesta punjenom najfinijim okusima Italije.

Čar je u jednostavnosti i brzini pripreme, a rezultat je neodoljivo jelo koje će vas oduševiti.

Sastojci


  • paket lisnatog tijesta
  • nekoliko komada rajčice, narezane na tanke kriške
  • mozzarella narezana na tanke kriške
  • pesto
  • sol i papar po ukusu
  • jedan žumanjak
  • malo pinjola


Priprema


Zagrijte pećnicu na 180°C.

Dok se pećnica grije, razvaljajte lisnato tijesto i narežite krajeve kao što je prikazano u videu iznad.      

Sredinu premažite pestom, pa na njega posložite rajčice, posolite ih, a na njih mozzarellu koju isto možete posoliti i popapriti po ukusu.

Presavijte narezane trakice preko mozzarelle, pa tijesto premažite razmućenim žumanjkom i pospite pinjolima. Pecite 20-25 minuta ili dok ne porumeni.

Ukrasite svježim bosiljkom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter