Ilustracija (iStock)
Ova salata može se jesti kao samostalno jelo ili poslužiti kao prilog pečenom mesu, a izrazito se jednostavno radi što je idealno za dane kada niste previše raspoloženi za kuhanje. Dobro će vam doći i kao marenda za na posao, ali i lagana večera ukoliko ste se "pretrpali" za ručak.
Dressing
Krumpire oprati i staviti kuhati u kori s neoguljenim režnjem češnjaka.
Ovisno o veličini krumpira trebat će vam od 30 do 45 minuta. Kada je krumpir kuhan, pustiti ga da se malo ohladi, oguliti i narezati na ploške debele 1 centimetar. Kuhani češnjak sačuvati za dressing. Krastavac narezati na ploške, ako želite koru, ne morate guliti.
Ljubičasti luk očistiti i narezati na tanke ploške. Rajčice prepoloviti.
U posudu staviti sastojke za dressing: ulje, vodu, sok od limuna, med, senf te kuhani češnjak kojem ste uklonili koru te ga zgnječili vilicom. Začiniti solju i paprom te izraditi štapnim mikserom.
U zdjelu staviti sve sastojke, začiniti dressingom te promiješati. Na kraju staviti izmrvljeni feta sir i origano.
Poslužiti odmah ili staviti u hladnjak do posluživanja.