kuhajte s glasom istre

Recept dana: Salata od krumpira i krastavaca

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ova salata može se jesti kao samostalno jelo ili poslužiti kao prilog pečenom mesu, a izrazito se jednostavno radi što je idealno za dane kada niste previše raspoloženi za kuhanje. Dobro će vam doći i kao marenda za na posao, ali i lagana večera ukoliko ste se "pretrpali" za ručak.

Sastojci za 4 porcije

  • 1 krastavac
  • 2 ljutike
  • 6 cherry rajčica
  • 80 g feta sira
  • 12 crnih maslina bez koštica
  • 800 g krumpira

Dressing

  • 6 žlica maslinova ulja
  • 3 žlice mlake vode
  • 3 žlice soka od limuna
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica senfa
  • origano, sol, papar

Priprema

Krumpire oprati i staviti kuhati u kori s neoguljenim režnjem češnjaka.

Ovisno o veličini krumpira trebat će vam od 30 do 45 minuta. Kada je krumpir kuhan, pustiti ga da se malo ohladi, oguliti i narezati na ploške debele 1 centimetar. Kuhani češnjak sačuvati za dressing. Krastavac narezati na ploške, ako želite koru, ne morate guliti.

Ljubičasti luk očistiti i narezati na tanke ploške. Rajčice prepoloviti.

U posudu staviti sastojke za dressing: ulje, vodu, sok od limuna, med, senf te kuhani češnjak kojem ste uklonili koru te ga zgnječili vilicom. Začiniti solju i paprom te izraditi štapnim mikserom.

U zdjelu staviti sve sastojke, začiniti dressingom te promiješati. Na kraju staviti izmrvljeni feta sir i origano.

Poslužiti odmah ili staviti u hladnjak do posluživanja. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter