Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Njoki od bundeve u umaku od kadulje

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Neodoljivo meki domaći njoki od bundeve, zlatno smeđi izvana i okupani jednostavnim ali preukusnim umakom od kadulje s maslacem… Moramo li pisati razloge zašto ih trebate isprobati?

Ove jednostavne njoke od bundeve je, vjerno tom pridjevu, zaista lako napraviti, a vaše kulinarske vještine ne moraju biti na nikakvoj zavidnoj razini – iako, neki će zbog okusa vjerojatno pomisliti da jesu.

Postoji tajna njihove mekoće i idealne teksture, a zove se ricotta

Sastojci

Za njoke:

  • 300 g svježe bundeve, kuhane na pari ili kuhane, a zatim pasirane
  • 125 g ricotte
  • 150 g glatkog brašna, plus još za posipanje
  • 45 g parmezana, sitno naribanog
  • 1 jaje
  • 1/4 žličice soli
  • crni papar

Za umak od kadulje:

  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 20 svježih listova kadulje

Priprema

Pasiranu bundevu stavite u zdjelu i dodajte ricottu, jaje, sol i papar i dobro promiješajte kuhačom.

Dodajte zatim preostale sastojke i ponovno dobro izmiješajte – trebali biste dobiti mekano tijesto.

Pobrašnite radnu površinu, izmijesite tijesto, pospite ga brašnom i oblikujte ga duguljasto, pa ga izrežite na šest komada.

Svaki komad razvaljajte da izgleda poput užadi i izrežite na male komadiće.

Zakuhajte veliki lonac vode i ubacite njoke u vodu, te kuhajte minutu ili dok svi njoki ne isplivaju na površinu (znači da su kuhani), a zatim ih ocijedite.

U međuvremenu, otopite žličicu maslaca i ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.

Dodajte njoke i kuhajte tresući tavu dok njoki tek ne počnu dobivati ??smeđu boju.

Dodajte preostali maslac, a kad se rastopi dodajte listiće kadulje.

Promiješajte i kuhajte par minuta ili dok njoki ne porumene, kadulja postane hrskava, a maslac lagano porumeni.

Dodajte sol ako ste koristili neslani maslac.

Poslužite odmah, poručuje RecipeTinEats.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter