KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Idealan ljetni ručak - varivo od limuna, piletine i špinata

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Jela poput variva se obično povezuju s hladnijim godišnjim dobima. Ali ne i ovo!

Zahvaljujući limunu i svježem začinskom bilju, prekrasno je laganog okusa, a Crème fraîche osigurava savršenu dozu kremaste teksture.

Kombinacija sa špinatom, mrkvom i piletinom jednostavno je savršena, ugodno zasitna i zdrava u isto vrijeme!

Sastojci (za 2 porcije):

  • 250 g fileta pilećih prsa
  • 90 g orzo tjestenine
  • 1 mrkva
  • 50 g mladog špinata
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 10 g origana
  • Svježi peršin
  • 1 limun
  • 100 g crème fraiche
  • 4 g paprike u prahu
  • 6 g pilećeg temeljca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • papar i sol

Priprema:

Zagrijte 500 ml vode. Mrkvu ogulite i dijagonalno narežite na tanke ploške. Narežite luk na četvrtine i narežite na tanke trakice. Češnjak sitno nasjeckajte. Pileće filete narežite na komade od 2 cm.

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu s poklopcem. Pirjajte orzo, mrkvu, luk i češnjak 2-3 minute i prelijte s 500 ml vrele vode.

Umiješajte temeljac, papriku i 0,5 žličice soli. Dodajte piletinu, prokuhajte i kuhajte poklopljeno 10-12 minuta dok orzo ne omekša, a meso više ne bude ružičasto. Povremeno promiješajte.

Limun operite u vrućoj vodi i sitno naribajte 1 žličicu kore. Narežite limun na četvrtine.

Po potrebi mladi špinat narežite na manje komade i dodajte u varivo na kraju kuhanja.

Umiješajte koricu limuna, sok od 2 četvrtine limuna i crème fraîche.

Začinite po ukusu solju, paprom i malo origana.

Varivo od piletine i limuna rasporedite po tanjurima, pospite nasjeckanim peršinom i ukrasite s preostalim četvrtinama limuna.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter