kuhajte s glasom istre

Recept dana: Sladoled od jagoda i avokada

| Autor: Šarlota Brnčić
(Pixabay)

(Pixabay)


Lagani desert kada vrućine zaprijete (ili super međuobrok) uvijek dobro dođe, posebice tijekom ljetnih dana. Stoga vam donosimo recept za sladoled od jagoda i avokada koji će zadovoljit i najzahtjevnije nepce.

Sastojci

  • 200 g zrelih jagoda narezanih na komadiće
  • 1 avokado, bez koštice, oguljen i grubo narezan
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 1-2 žlice javorovog sirupa (po želji)

Priprema

Stavite jagode (ostavite četiri komada za ukrašavanje), avokado, ocat i vaniliju u zdjelu i izmiksajte dok smjesa ne postane što je moguće homogenija.

Kušajte i dodajte javorov sirup samo ako jagode nisu dovoljno slatke.

Ulijte u posude, u svaku dodajte jagodu, pokrijte prozirnom folijom i zamrznite.

Ostavite da omekša 5-10 minuta prije konzumiranja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter