Ilustracija (Pexels)
Za dolazak ljetnih dana pripremili smo za vas malo zdraviju varijantu deserta: muffine s borovnicama i jogurtom. Zasladite se s ovim poznatim "američkim kolačićima" koji u ovoj verziji sadrže grčki jogurt kako bi muffini ostali sočni i dan poslje.
Mokri sastojci: u jednoj zdjeli umutite jaje s metlicom, dodajte jogurt, ulje, ekstrakt vanilije, sok limuna i sve dobro izmiješajte da se poveže.
Suhi sastojci: u drugoj zdjeli izmiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i naribanu koricu limuna.
U ovu smjesu dodajte borovnice, pažljivo ih promiješajte da ih ne bi nagnječili i iscurio sok (birajte ljepše, tvrđe, koje nisu natučene i mekane)
Mokre sastojke zatim dodajte u suhe i pomoću silikonske špatule dobro promiješajte dok se smjesa ne poveže.
Papirnate košarice posložite u kalup za muffine i napunite smjesom. Možete na vrh dodati još malo borovnica da izgleda ljepše.
Pecite na 190 15-20 minuta ili napravite
Trik sa čačkalicom – kako bi provjerili da li su muffini pečeni u sredinu zabodite čačkalicu, ako je čačkalica suha i bez tragova tijesta znači da su pečeni.
Recept možete pronaći i na linku.