kuhajte s glasom istre

Recept dana: Muffini s borovnicama i jogurtom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Za dolazak ljetnih dana pripremili smo za vas malo zdraviju varijantu deserta: muffine s borovnicama i jogurtom. Zasladite se s ovim poznatim "američkim kolačićima" koji u ovoj verziji sadrže grčki jogurt kako bi muffini ostali sočni i dan poslje.

Sastojci

  • 1 jaje
  • 240 ml grčkog jogurta
  • 80 ml suncokretovog ulja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • par kapi limunovog soka
  • 260 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 250 g borovnica
  • naribana korica limuna

Priprema

Mokri sastojci: u jednoj zdjeli umutite jaje s metlicom, dodajte jogurt, ulje, ekstrakt vanilije, sok limuna i sve dobro izmiješajte da se poveže.

Suhi sastojci: u drugoj zdjeli izmiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i naribanu koricu limuna.

U ovu smjesu dodajte borovnice, pažljivo ih promiješajte da ih ne bi nagnječili i iscurio sok (birajte ljepše, tvrđe, koje nisu natučene i mekane)

Mokre sastojke zatim dodajte u suhe i pomoću silikonske špatule dobro promiješajte dok se smjesa ne poveže.

Papirnate košarice posložite u kalup za muffine i napunite smjesom. Možete na vrh dodati još malo borovnica da izgleda ljepše.

Pecite na 190 15-20 minuta ili napravite

Trik sa čačkalicom – kako bi provjerili da li su muffini pečeni u sredinu zabodite čačkalicu, ako je čačkalica suha i bez tragova tijesta znači da su pečeni.

Recept možete pronaći i na linku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter






}