kuhajte s glasom istre

Recept dana: Bramboraky, češke palačinke od krumpira

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Iako na prvu možda i ne razmišljate o Češkoj kao gastro prijestolnici (pivo se ovdje ne ubraja), mogli biste se ugodno iznenaditi širokom lepezom tradicionalnih čeških jela. Bilo da se radi o juhama ili gulašima, svako nepce može pronaći nešto za sebe.

Danas vam donosimo recept za bramboraky - izrazito jednostavne, a ukusne, tradicionalno češke palčinke koje se rade od krumpira. Možete ih servirati s kiselim kupusom, mesom ili vrhnjem kao dodatkom.

Sastojci za 4 osobe

  • 1 kg krumpira
  • 80 g glatkog brašna
  • 50 g sušene slanine
  • 1 žčičica pimenta
  • ulje
  • 150 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žličica sušene majčine dušice
  • svježe mljeveni sol i papar

Priprema

Krumpir operite, ogulite, oribajte i iscjedite, slaninu narežite na kockice, a jaja umutite. U lonac ulijte mlijeko i pričekajte da zavrije. 

Dok mlijeko kuha, u umućena jaja protisnite češnjak, dodajte sol i papar, piment, majčinu dušicu i umutite pjenjačom. Dok mutite, postupno dodajte brašno i pazite da ne ostanu grudice.

Uzavrelo mlijeko prelijte preko naribanog krumpira pa dodajte mješavinu brašna, začina i jaja te slaninu i sve dobro promiješajte. Žlicom vadite dio po dio smjese i "hrpice" stavite u vrelo ulje i pecite 3 do 4 minute sa svake strane. Kada su bramboraky gotovi, izvadite na ubrus da se upije višak masnoće.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater