kuhajte s glasom istre

Recept dana: Posebno začinjena voćna salata koja će na stol donijeti dašak egzotike

| Autor: Novi list
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Ovu svježu voćnu salatu možete pripremiti u svim varijantama koje želite i koje vam priroda nudi ljeti.

Kombinacija s bosiljkom je neobična, a pojačana je začinskim notama anisa i čili papričice.

Međutim, slatki okus jamči sirup koji možete napraviti sa šećerom.

Sastojci

  • 200 g granuliranog šećera
  • 235 ml vode
  • 2 breskve
  • 4 marelice
  • 15-20 trešanja
  • 15-20 borovnica
  • 5-6 listova svježeg bosiljka
  • 1/3 žlice anisa
  • 1/3 žlice sušene čili papričice
  • 1 prstohvat soli

Priprema

Ulijte vodu u lonac i šećer. Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Sada dodajte začine i nastavite pirjati dok ne postane sirupaste i zlatne konzistencije, oko 8-10 minuta.

U međuvremenu narežite veće voće na kriške, nakon što ste ga oprali, trešnjama očistite koštice i ostavite borovnice kakve jesu. Zadržite koru.

Filtrirajte sirup kroz cjedilo kako biste uklonili začine i ulijte ga u prilično veliku zdjelu u koju ćete staviti sve voće.

Posolite i ostavite sirup da se ohladi 10 minuta u hladnjaku. Zatim dodajte narezano voće te borovnice i višnje.

Dodajte oprani bosiljak i lagano promiješajte. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se dobro ohladi najmanje 1 sat.

Prilikom posluživanja ulijte malo sirupa u pojedinačne čašice, bit će ga užitak popiti do posljednje kapi…

Vaša delikatna začinjena voćna salata spremna je za toplu ljetnu večer, ali u njoj možete uživati ??i ujutro, kao dio vašeg doručka.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of