Ilustracija (Unsplash)
Ovu svježu voćnu salatu možete pripremiti u svim varijantama koje želite i koje vam priroda nudi ljeti.
Kombinacija s bosiljkom je neobična, a pojačana je začinskim notama anisa i čili papričice.
Međutim, slatki okus jamči sirup koji možete napraviti sa šećerom.
Ulijte vodu u lonac i šećer. Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Sada dodajte začine i nastavite pirjati dok ne postane sirupaste i zlatne konzistencije, oko 8-10 minuta.
U međuvremenu narežite veće voće na kriške, nakon što ste ga oprali, trešnjama očistite koštice i ostavite borovnice kakve jesu. Zadržite koru.
Filtrirajte sirup kroz cjedilo kako biste uklonili začine i ulijte ga u prilično veliku zdjelu u koju ćete staviti sve voće.
Posolite i ostavite sirup da se ohladi 10 minuta u hladnjaku. Zatim dodajte narezano voće te borovnice i višnje.
Dodajte oprani bosiljak i lagano promiješajte. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se dobro ohladi najmanje 1 sat.
Prilikom posluživanja ulijte malo sirupa u pojedinačne čašice, bit će ga užitak popiti do posljednje kapi…
Vaša delikatna začinjena voćna salata spremna je za toplu ljetnu večer, ali u njoj možete uživati ??i ujutro, kao dio vašeg doručka.
Dobar tek!