Ilustracija (Pexels)
Za ove tople dane donosimo vam recept za laganu juhu od avokada i krastavaca koja će vas zasigurno rashladiti. Priprema traje svega desetak minuta, tako da se nećete niti oznojiti dok ju pravite. Većinu sastojaka vjerojatno već imate doma, jedino što se ističe je avokado, egzotično voće bogato kalijem koje morate barem jednom probati.
Krastavac, avokado, mladi luk i sok od limete usitnite štapnim mikserom ili u multipraktiku do konzistencije pirea.
Dodajte kiselo vrhnje, sol, papar i vodu, miješajte dok juha ne postane sasvim glatka. Ako je juha previše gusta, razrijedite ju do željene gustoće s malo vode.
Juhu prelite u prikladnu staklenu posudu, pokrite i pustite da se hladi u frižideru najmanje 30 minuta ili dok se posve ne rashladi.
Poslužite u rashlađenim porculanskim šalicama ili staklenim zdjelicama i ukrasite sjeckanim svježim vlascem.
Recept možete pronaći i na ovom linku.